Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

BH TELECOM

Vijesti


Humanitarna akcija: Pomoć za liječenje Tarika E-mail
Autor UM TK   
Nedjelja, 20 Svibanj 2018 17:22
Podijeli

Poštovanje kolege,

Ovim putem Vam se obraćamo da se priključite humanitarnoj akciji pod nazivom ''Svi zaslužujemo šansu-grupa za pomoć  pri liječenju Tarika''.

Naime, radi se o malom dječaku koji se zove Rakovac Tarik, a koji je sin našeg kolege Rakovac Mahira, zaposlenog u JU MSŠ Živinice.

Tarikovi problemi počeli su sa njegovim prijevremenim rođenjem, zbog preranog rođenja došlo je do komplikacija koje su kasnije uzrokovale njegovo otežano kretanje i nedostatak funkcije mišića. Tarik se zbog takvog stanja vrlo malo može kretati, a zbog nepostojanja snage u mišićima, brzo se i zamara. I pored toga ponosno broji svoje petice u školi. Do školske učionice, od klupe do školske table, Tarik dolazi uz puno muke i puno zalaganja.

Njegov put u život želimo olakšati, operacijom u Turskoj na klinici Acibadem, koja košta 72000KM.

Više...
 
Federalno takmičenje iz matematike za učenike OŠ 2018. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Srijeda, 04 Travanj 2018 23:00
Podijeli

 

Udruženje matematičara Tuzlanskog kantona, u saradnji sa Udruženjem matematičara Kantona Sarajevo, Udruženjem matematičara Algoritam iz Mostara, Udruženjem matematičara Unsko-sanskog kantona, predstavnicima matematičara iz Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, odredilo je termin održavanja takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola na području Federacije BiH:

Federalno takmičenje iz matematike za učenike sedmih(7), osmih(8) i devetih(9) razreda osnovnih škola će se održati 28.04.2018. godine.

Domaćin takmičenja je Osnovna škola Safvet-beg Bašagić, Opština Gradačac, Tuzlanski kanton.

Kompletno obavještenje preuzmite na linku: Federalno takmicenje OŠ 2018.

Molimo da nam putem email adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript dostavite prijedloge zadataka za Federalno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola.

Više o tome pročitajte u dokumentu: Prijedlog zadataka.

 
Održano kantonalno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola 2018. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Subota, 24 Ožujak 2018 20:00
Podijeli

U JU OŠ "Banovići" u Banovićima, 24.3.2018. godine, održano je kantonalno takmičenje učenika osnovnih škola iz matematike. Ovo je do sada najmasovnije takmičenje, na kojeme je učestvovalo 250 učenika/ca sa 180 nastavnika pratilaca/mentora.

Rezultati kantonalnog takmičenja iz matematike učenika osnovnih škola TK:

iconPlasmani učenika VI razreda
iconPlasmani učenika VII razreda
iconPlasmani učenika VIII razreda
iconPlasmani učenika IX razreda

Prvoplasirani iz svih razreda: iconPrvoplasirani učenici.

Slike sa takmičenja i možete pogledati na: Facebooku.

Više...
 
Federalno takmičenje iz matematike učenika srednjih škola u školskoj 2017/2018. godini E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Četvrtak, 15 Ožujak 2018 03:51
Podijeli

Udruženje matematičara Kantona Sarajevo, u saradnji sa Udruženjem matematičara Tuzlanskog kantona, Udruženjem matematičara Algoritam iz Mostara, Udruženjem matematičara Unsko-sanskog kantona, predstavnicima matematičara iz Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, odredilo je sljedeće termine održavanja takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola na području Federacije BiH:

Federalno takmičenje iz matematike za srednje škole će se održati 24.03.2018. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu sa početkom u 11:00 sati.

Molimo Vas da nam, najkasnije do 20.03.2018. godine, dostavite rang liste za sve učesnike kantonalnog takmičenja u svim razredima i prijavite ekipu.

Kompletno obavještenje možete preuzeti na linku:

 
Održano Kantonalno takmičenje iz matematike E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 13 Ožujak 2018 09:37
Podijeli

U subotu, 10.03.2018. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu održano je kantonalno takmičenje iz matematike za srednjoškolce.

Na takmičenju je učestvovalo 179 učenika iz 26 srednjih škola Tuzlanskog kantona, u pratnji preko 30 nastavnika matematike.

Takmičenje je otvoreno u 9.30, testiranje je trajalo od 10.00 do 13.30. U isto vrijeme je održan i seminar za nastavnike.

Najuspješniji takmičari kvalifikovali su se na federalno takmičenje, koje će se održati u Sarajevu 24.03.2018. godine, te su nagrađeni prigodnim nagradama.

Zbirni konačni rezultati za sve razrede:

Zadaci sa rješenjima:

Cjelokupne rezultate, zadatke, rješenja, slike i mnogo više možete naći na oficijelnoj stranici takmičenja.

 
IQ liga 2018. E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 07 Ožujak 2018 01:32
Podijeli

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 2 od 7