Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

BH TELECOM

Vijesti


Pozivamo autore da šalju svoje radove za časopis EVOLVENTA E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Srijeda, 16 Rujan 2020 09:08
Podijeli

Udruženje matematičara Tuzlanskog kantona (UM TK) u 2018. godini je pokrenulo stručno-metodički časopis EVOLVENTA (JAMTK). Tim povodom, UM TK je pokrenulo web platformu https://evolventa.ba na kojoj će se objavljivati časopis "Evolventa".

Časopis "Evolventa" je registrovan kao online časopis kod Nacionalnog ISSN Centra - Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, sa dodijeljenim ISSN 2637-2126: https://portal.issn.org/resource/ISSN/2637-2126.

Časopis Evolventa je namijenjen učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola, te studentima prvog i drugog ciklusa studija. Sadrži stručne radove iz matematike, informatike i metodike nastave matematike i informatike, ali i teme iz drugih područja ako su na neki način povezane s osnovnim profilom časopisa. Također sadrži stalnu rubriku Kutak za zadatke, namijenjenu učenicima osnovnih i srednjih škola. U okviru ove rubrike stalno su prisutni sljedeći sadržaji: konkursni zadaci, rješenja konkursnih zadataka iz prethodnog broja, zabavna matematika, nagradni zadatak, a povremeno se mogu pojavljivati i drugi sadržaji poput zadataka sa zajedničkih maturskih ispita, odnosno zadataka s kvalifikacionih ispita na fakultetima Univerziteta u Tuzli i sl.

Pozivamo nastavnike, učenike, studente i članove Udruženja matematičara TK da šalju svoje radove za objavljivanje u časopisu Evolventa.

Više...
 
Matematički polumaraton Tuzla 2019 E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Srijeda, 22 Svibanj 2019 10:00
Podijeli

Udruženje matematičara TK i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli u petak 31.05.2019. godine, organizuju manifestaciju pod nazivom "Matematički polumaraton Tuzla 2019", koji će tokom 12 sati održavanja obuhvatiti mnogo sadržaja i donijeti mnogo novih saznanja svim posjetiocima.

Otvorenje ove manifestacije je planirano u 10:00 sati u zgradi Rektorata Univerziteta u Tuzli (Filozofski fakultet), amfiteatar A2.

Pozivamo sve učenike, studente, ljubitelje matematike da posjete Matematički polumaraton Tuzla 2019. na kojem će biti prezentovane interesantne matematičke teme od strane profesora, asistenata i studenata Odsjeka za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

U prilogu je i cijeli raspored predavanja, a vi zabilježite datum i obavezno posjetite ovaj događaj.

Teme - Matematički polumaraton 2019

Plakat - Matematički polumaraton 2019

Svi ste dobrodošli.

 
IQ liga 2019. E-mail
Autor Administrator   
Petak, 15 Ožujak 2019 00:00
Podijeli

Više...
 
Božićna i novogodišnja čestitka E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 24 Prosinac 2018 13:08
Podijeli

Posebno nam je zadovoljstvo čestitati Božić svim našim članovima i prijateljima, koji slave ovaj vjerski praznik, uz želju da ga provedu sa svojim porodicama u sreći i veselju.

Svim našim članovima, prijateljima, saradnicima i građanima Bosne i Hercegovine želimo sretnu i uspješnu Novu 2019. godinu.

Predsjednik UM TK
Dr. sc. Enes Duvnjaković

 
Bajramska čestitka E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Četvrtak, 14 Lipanj 2018 13:45
Podijeli

Bajram šerif mubarek olsun želi Vam UM TK

U povodu nastupajućeg praznika vjernicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini, a posebno članovima UM TK, upućujemo srdačne čestitke, uz iskrene želje da Ramazanski bajram provedete u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija uz dobro zdravlje, radost i sreću.

 
Matematički polumarataon Tuzla 2018. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Petak, 25 Svibanj 2018 02:01
Podijeli

Pozivamo sve učenike, studente i ljubitelje matematike da posjete matematički polumaraton na kojem će biti prezentovane interesantne matematičke teme od strane profesora, asistenata i studenata Odsjeka matematika PMF-a Tuzla. Svi ste dobrodošli!

Gdje?

  • Dr. Tihomila Markovića br. 1
  • Rektorat Univerziteta u Tuzli
  • Amfiteatar A2

Kada?

  • Petak, 01.06.2018.
  • 10:00 - 22:00
Pogledajte kompletan sadržaj matematičkog polumaratona.
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 1 od 7