Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

Federalno takmičenje iz matematike učenika srednjih škola 2015/16. E-mail
Autor Administrator   
Petak, 08 Travanj 2016 20:59
Podijeli

Federalno takmičenje iz matematike učenika srednjih škola FBiH će se održati u subotu, 23. aprila 2016. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, sa početkom u 11:00 sati.

Broj takmičara koji čine sastav pojedine kantonalne ekipe je sljedeći:

  • Tuzlanski kanton, Kanton Sarajevo po 5x4=20 (takmičara);
  • Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton po 4x4=16 (takmičara);
  • Srednjobosanski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Kanton 10, Zapadnohercegovački kanton, Posavski kanton i Bosansko-podrinjski kanton po 3x4=12 (takmičara).

Prema Pravilniku takmičenja, na ovogodišnjem Federalnom takmičenju mogu učestvovati i drugi takmičari koji su na kantonalnom takmičenju iz matematike osvojili 50% i više bodova ili tri takmičara koja su plasirana iza takmičara koji su obezbijedili učešće (a nemaju 50% osvojenih bodova) ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 50 KM po takmičaru , a također mogu učestvovati i svi ostali zainteresovani takmičari koji su ove godine učestvovali na kantonalnom takmičenju iz matematike ako se za njih uplati kotizacija u iznosu od 80 KM.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Kompletno obavještenje preuzmite u prilogu:

iconFederalno takmičenje iz matematike 2015/16

comments