Prijava

Primajte informacije od UM TK

* obavezan unos

Pretraživanje

Obavještenje za polaznike Škole matematike E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 11 Listopad 2015 13:19
Podijeli

Dragi polaznici Škole matematike!

Pozivam sve vas koji ste se prijavili (a još nije kasno da se još poneko uključi) za Školu matematike da dođete u subotu na PMF u Tuzli, 17.10.2015. godine, s početkom u 10.00 sati, kada je planiran i prvi test. Test će biti općeg karaktera, pomoću kojeg ćemo procijeniti vaše trenutno znanje i vidjeti na šta se moramo fokusirati ubuduće u pripremama (to podrazumijeva osnovno matematičko znanje, a ne previše znanja takmičarskog nivoa). Napravit ćemo kategorije i prema tome praviti pripreme i zadatke. Ovi zadaci, trenutno postavljeni na stranici UM TK, su tu da vas malo za početak motiviraju u smislu: ako ih savladate, dobro i jeste i možete dalje napredovati; ako ih ne možete savladati, onda ste uvidjeli šta biste trebali znati nakon pohađanja Škole.

Više...
 
Škola matematika 2015/16. E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Ponedjeljak, 21 Rujan 2015 22:13
Podijeli

UDRUŽENJE MATEMATIČARA TK i u ovoj školskoj 2015/16. godini organizira "Školu matematike" (za učenike srednjih škola s područja TK), koja će imati nešto drugačiji metod rada nego prije. Naime, sastanci će biti jednom mjesečno, kada bi se radio test i vršila analiza rezultata i rješenja.U međuvremenu Škola bi radila on-line, pri čemu bi učesnici dobijali materijale za pripremu zajedno s određenim brojem problema. Pismeni test bi se odnosio na pripreme u toku prethodnog mjeseca. Nešto intenzivnije druženje bi bilo u određenim periodima (raspust i blizina takmičenja).

U download sekciji "Škola matematike" imate posebnu kategorija "Škola matematike 2015/16" u kojoj će biti materijali za preuzimanje.

Rješenja zadataka za samostalan rad šaljite na email adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

U tu svrhu potrebno je da se do kraja septembra prijave zainteresirani učesnici. Molio bih da to urade oni koji oni koji zaista žele da neprekidno rade i budu prisutni na svim susretima (a ne kao do sada da pojedinci dolaze kad im je volja).

Prijaviti se treba putem privatne poruke naše facebook stranice. Pošaljite poruku otvaranjem ovog linka: UMTK facebook stranica.

Predsjednik UM TK
Prof. dr. Mehmed Nurkanović

 
Iranska geometrijska olimpijada E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Utorak, 01 Rujan 2015 11:28
Podijeli

Iranska geometrijska olimpijada će se održati u četvrtak, 3. septembra 2015. godine. Takmičenje počinje u 9 sati, a radi se 4 sata i 30 minuta.

U BiH će se takmičenje uporedo održavati u 3 grada: Tuzla, Sarajevo i Banja Luka.

U Tuzli će se takmičenje održati na PMF-u, Odsjek Matematika (učionice br. 204, 205).

Postoje 3 kategorije, prva kategorija su 8. i 9. razredi, druga 1. i 2., dok su treća 3. i 4. razredi. Najbolja 4 rada iz svake kategorije idu na međunarodno takmičenje.

 
Online pomoć studentima i učenicima iz matematike E-mail
Autor Mirnes Smajilović   
Srijeda, 17 Lipanj 2015 23:59
Podijeli

Za sve studente kao i učenike koji se pripremaju za upis na fakultet, a kojima je potrebna pomoć iz matematike, mogu se obratiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Molimo vas da zadatke i pitanja koji vas interesuju šaljete isključivo u pdf formatu ili u formatu slike.

Potrudit ćemo se da rješenje dobijete u jasnom obliku i što prije.

 
Trinaesta Juniorska matematička olimpijada BiH E-mail
Autor Mirnes Smajilovic   
Srijeda, 27 Svibanj 2015 20:52
Podijeli

Trinaesta Juniorska matematička olimpijada Bosne i Hercegovine održat će se 30. maja 2015. u prostoru Franjevačke klasične gimnazije u Visokom (Bosne Srebrene 4). Šest najuspješnijih učenika sudjelovat će na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 12